Dům a byt – internetový časopis o bydlení

Hlavní stránka Diskuse Byt Obývák - kombinace barev

Obývák - kombinace barev

Diskuse na téma: "Obývák - kombinace barev"

Odeslat e-mailem Vytisknout

Obývák - kombinace barev

23.10.2009 01:16 Vložil/a: Kristyna Velebna

Dobrý den,
ráda bych vymalovala obývák, kde mám nábytek a podlahu v odstínu
břízy, několik červených a žlutých doplňků.Dostala jsem krásné obrazy, na kterých převažuje tmavě modrá.Prosím o radu, jak barvy zkombinovat, doladit, jakou barvou vymalovat?

obývak-zavěsy,barvy
Žaneta Pospíšilová

[Kristyna Velebna - 23.10.2009 01:16] Dobrý den,moc Vás prosím o radu,potřebuji doladit obývací pokoj a nevím si rady s výběrem barvy závěsů(asi bez záclon-jsou tam žaluzie),doplnků a barvou zdi.Na první fotce je zed přímo proti vchodu(je bílá),druhá fotka je tmavě hnědá sedací souprava vlevo od vchodu s bílým stolkem, a třetí po pravé straně od vchodu jediná zed která není bílá(kterou by jsem chtela jinak barevnou) a televizní stolek.

Barvy v obýváku
Jirka a Dáša Černákovi (poradci Feng-Shui)

[Kristyna Velebna - 23.10.2009 01:16]
Podle umění Feng Shui patří barva světlého dřeva (skoro bílá – bříza) k elementu kovu. Ten přináší do prostoru energii řádu, pořádku a čistoty. Má-li být obývací pokoj místem, kde se schází rodina, pak by bylo dobré vytvořit energii pro rodinné zázemí. K tomu potřebujete do prostoru dodat element země, ke kterému patří barvy od žluté po tmavě hnědou. Budou-li stěny akcentovat barvu země a trošku podpoří barvy ohně (od červené po tmavě oranžovou), pak by se dalo vytvořit příjemné rodinné zázemí, kdy teplé ohnivé barvy budou vytvářet útulný pocit, světlé dřevo (kov) pocit čistoty a pořádku. Modrá barva obrazů (zálež, jak moc ta modrá bude dominantní) by pak do prostoru přinesla klidnou energii vody. Stěny by tedy mohly být např. meruňkové, broskvové, medové (s troškou nádechu do červena, ale jemně).

Více o Feng Shui již tento víkend na semináři Feng Shui – život podle pěti elementů (přihlášky na dasa@byu.cz nebo 602 58 44 78).
www.byu.cz

Kombinace barev v obýváku
Ing. arch. Zuzana Matelová (bytová designérka projektu Umíme udělat domov)

[Kristyna Velebna - 23.10.2009 01:16]
Dobrý den přeji.
Výmalbu bych volila v barvě cappucino až čokoládové. Tento skoro neutrální odstín můžete poté kombinovat s doplňky i obrazy.
http://www.umimedelatdomov.cz

obývak-zavěsy,barvy
Natalia Stehnejová(Interiérová designérka)

[Kristyna Velebna - 23.10.2009 01:16] Dobrý den,
momentálně váš obývací pokoj je zařízen, ale není dekorován, postupovala bych následujícím způsobem: výběr středně velkého až velkého doplňku (barevného), který vás skutečně oslovi (lampa, váza, obraz či novy koberec), a právě tento zařizovací prvek vám bude sloužit jako inspirace pro další zútulněni místnosti (příklad viz.obrázek)
Přeji hodně úspěchu.

Dveře Porta Doors
studio@nvl.cz

[Kristyna Velebna - 23.10.2009 01:16] Dobrý den,
chtěl bych varovat všechny stavebníky před klamavou reklamou firmy Dobrý den,
chtěl bych varovat všechny stavebníky před klamavou reklamou firmy Porta Doors. Koupil jsem od této firmy dveře pro celý dům. Polovina dveří je tak nekvalitní, že jsem je musel reklamovat. Český dodavatel reklamaci uznal s tím, že ji musí uznat i firma Porta Doors. Přijel její zástupce a výsledek byl ten, že mi po čase přišlo vyjádření, že dveře jsou v normě a že reklamaci neuznávají. Dveře jsou prohnuté, jsou zvlněné - na ploše je vidět obrys dřevěného rámu, křídla posuvných dveří jsou různě vysoká. Tak jak pan Radim Grygárek, manažer společnosti Porta Doors říká v čísle 01/2010, je design dveří na vysoké úrovni, proto jsem si je vybral. Není už ale pravda, že se vyznačují nadstandardní kvalitou. Musím konstatovat, že kdybych si koupil dveře v některém hobby marketu, nemusel bych čekat téměř 2 měsíce, ušetřil bych peníze a dveře by byly kvalitnější. Znovu musím opakovat, že jsem tak nekvalitní dveře ještě neviděl.
Komerční prezentace v uvedeném čísle mě tak rozhořčila, že jsem se rozhodl varovat před touto firmou. Panu Grygárkovi musím vzkázat, že s jejich výrobkem nejsem spokojený. Naopak, jsem vrcholně nespokojený a jestliže mají takové normy, které zakryjí neprofesionální práci, tak potom nechápu k čemu ty normy jsou. Společnost Porta Doors nezaručí nejvyšší kvalitu dveří !!!!!!!!!
S pozdravem
Jan Wagner

Přidat odpověď

Nápověda

[b] tučný text [/b]

[i] text kurzívou [/i]

http://neco.cz/ nebo www.neco.cz odkaz do nového okna

nekdo@neco.cz e-mailová adresa

Napsáno znaků

Tučné položky jsou povinné.

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Můj dům klub

Vše pro zahradu

další videa

Aktuální číslo časopisu Můj dům

Předplatné časopisů

≡ Menu

• Dům
    • České domy
    • Zahraniční domy
    • Jak bydlí celebrity
    • Stavba a rekonstrukce
    • Domy na klíč a developerské projekty
    • MŮJ DŮM: Katalog rodinných domů
  • Interiér
    • Návštěvy
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Obývací pokoje
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Domácí fitness
    • Pracovny
    • Šatny a prádelny
    • Bydlíme
  • Stavba
    • Svépomocí
    • Střecha domu
    • Fasáda domu
    • Podlahy
    • Povrchové úpravy
    • Konstrukce domu
    • Vytápění
    • Okna, dveře
    • Zabezpečení
    • Rozvody vody, kanalizace, plynu, elektro, ...
  • Rekonstrukce
  • Zahrada
    • Návštěvy zahrad
    • Terasy, balkony a ploty
    • Jezírka a bazény
    • Květiny
    • Péče o zahradu
    • Odpočinek na zahradě
  • BLOG
  • Akce
    • Projekt roku
    • Tipy
    • Soutěže & Slevy
    • Kalendář
  • Diskuse
    • Dům
    • Byt
    • Zahrada
    • Kuchyně
    • Koupelna
    • Právo a finance
  • Poradna
Vyhledávání
Přihlášení
Newsletter
O nás
Newsletter

Články na partnerských webech

Stavba Web.cz

Příměstský park Soutok

iMateriály

Všestranné použití osvědčených směšovacích ventilů

Všestranné použití osvědčených směšovacích ventilů

Rodinný dom

Dom (nielen) do hôr

Dom so štvrtou dimenziou

Stavíme z cihel

Pasivní dům

Pasivní bydlení je vynikající bydlení, ale...

Partneři webu

Nůj dům krok za krokem Můj dům StavbaWEB iMateriály Rodinný dom Business Media One

• Dům
  • Interiér
  • Stavba
  • Rekonstrukce
  • Zahrada
  • BLOG
  • Akce
  • Diskuse
  • Poradna

Profil | Kontakt | Pro inzerenty | Netviewer | RSS | GDPR

Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2022

created by Business Media One with Sabre SW