Dům a byt – internetový časopis o bydlení

Hlavní stránka Diskuse Koupelna tmavé rámy okna v koupelně

tmavé rámy okna v koupelně

Diskuse na téma: "tmavé rámy okna v koupelně"

Odeslat e-mailem Vytisknout

tmavé rámy okna v koupelně

01.12.2008 20:09 Vložil/a: Evka

Máme hnědé okno v koupelně (plastové okno v barvě Zlatý dub) a ráda bych si od Vás nechala poradit, jakou barvu obkladu mám použít na stěny koupelny, aby koupelna vypadala čistě.Líbily by se mi světlé obklady,ale v inspiracích vždy nalézám v koupelnách bílé okna a tak stále tápu,jakou barvu zvolit k našemu oknu? Děkuji za rady a tipy. Eva.

RE: tmavé rámy okna v koupelně
Vladislav Urbánek, Lujoso ČR (www.lujoso.cz)

K oknu v dřevěném dekoru bych volil opět obklady, které imitují přírodní materiály. Určitě není na závadu volit světlé odstíny, jak můžete vidět na přiložených fotkách. Nejsou na nich sice tmavá okna, nicméně tmavé doplňky dávají tušit jak by uvedená kombinace mohla vypadat. Další obrázky můžete najít na http://www.azulev-keramika.cz/?purl=catalogo.asp?IDIOMA=Eng&TIPO=1

Evka

Děkuji za tip.V přírodním duchu bych ráda zařídila celý dům.Ohledně koupelny:rozměry jsou 2,4x3 m,na krátké stěně je umístěno okno,na dlouhé stěně směrem od okna začíná bidet,následuje umyvadlo a v rohu sprcha.Naproti sprše dveře a vedle dveří vana. Bidet a umyvadlo budou na nice, ve které jsou ukryty rozvody vody.Jaké by jste mi poradil velikosti obkladů na stěny a dlažbu?Líbí se nám i velké formáty, ale nevím,zda se hodí do menších koupelen.Moc děkuji za radu.

Tomáš Blahovec (bytový designér projektu Umíme udělat domov)

Dobrý den, zvolil bych kombinaci tmavšího dřeva – ořech a světlého laku – bílý, krémový. Obklady a dlažbu bych volil v netradičním obdélníkovém formátu s velkým poměrem mezi dlouhou a krátkou stranou. Lepil bych je horizontálně. Dekor keramiky je velmi složitá otázka – jde o velmi individuální věc.
www.umimeudelatdomov.cz

RE: RE: tmavé rámy okna v koupelně
Evka

[Tomáš Blahovec (bytový designér projektu Umíme udělat domov) - 19.12.2008 09:26] Můžete mi prosím ještě poradit, zda bych měla do naší tmavé koupelny volit obklady s leskem nebo matné? A podlahu v tmavých barvách, nebo světlých? Co udělá tmavá podlaha s koupelnou o rozměrech 3m x 2,40 m? Připomínám,že máme malé okno umístěné na severovýchod a moc světla se do místnosti nedostává.Děkuji za tipy.

RE: RE: RE: tmavé rámy okna v koupelně
Vladislav Urbánek, Lujoso ČR (obklady, dlažby, podlahy)

[Evka - 04.01.2009 15:30] Dobrý den, použití tmavé podlahy je v dnešní době moderní a v kombinaci se světlými obklady dává efektní kombinaci i v menší místnosti. Také bych se přiklonil k obkladům větších rozměrů, stejně jako ostatní. Co se týká jestli vybrat lesklé nebo matné, tam je skutečně těžko radit a záleží na osobním vkusu. V obou prípadech můžete dosáhnout skvělého výsledku a je jen otázkou vašich preferencí, který typ zvolíte. http://www.lujoso.cz

Ing. arch. Martin Klejna (P6 projekt - Ateliér architektury)

Dobrý den, vzhledem k rámu okna můžete mít koupelnu světlou v barvách přírodních, kde okno bude tuto barevnost doplňovat. Velmi pěkné bývají kombinace tmavě hnědé a krémové či bílé. Obklady velkých formátů jsou do malých koupelen naopak nejlepší variantou, jak opticky prostor zvětšit, toto řešení doporučuji. Vyrábí se i obklad, který umožňuje minimální spáru mezi dlažbou, čímž můžete docílit ještě efektivnějšího výsledku.
www.p6projekt.cz

RE: RE: tmavé rámy okna v koupelně
Evka

[Ing. arch. Martin Klejna (P6 projekt - Ateliér architektury) - 23.12.2008 12:45] Dobrý den.Mám ještě prosbu ohledne designu zvolené keramiku do koupelny.Zvolené oklady mají tedy rozměr 30x60,stejny rozměr bude mít i dlažba na podlaze.Zvolili jsme kombinaci barev mocca a krém, s tím,že se teprve budeme rozhodovat, zda na podlahu použijeme tmavší odstín a stěny s nikou světlý,či tyto barvy nějak ještě promícháme i na stěnách . Nyní ještě tápeme, zda zvolit moderní pravoúhlý design na keramiku do koupelny, a pokud ano, zda sprchový kout musí být také čtvercový? Jsou dána nějaká doporučení, čím se utváří takovýto vzhled? Jedná se o to, že v "protilehlých" rozích koupelny máme umístit sprchový kout a pokud bychom zvolili i vanu obdélnikového tvaru, budou nám bohužel rohy vycházet proti sobě, což podle vizualice nepůsobí moc příjemně, neboť prostorem mezi těmito rohy se bude procházet od dveří k umyvadlu - tedy často. Můžete mi,prosím ještě poradit,jak toto obejít, nebo se máme zaměřit spíše na zaoblené tvary zařizovacích předmětů? V koupelně bude kromě umyvadla, vany a sprchy umístěn ještě bidet. Zároveň musím připustit, že čtvercový bezrámový sprchový kout se mi líbí více, než čtvrtkruhový kout...:-) Děkuji Vám za Váš čas a přeji hezký den.

Vladislav Urbánek, Lujoso ČR (obklady, dlažby, podlahy)

Pokud chcete dodržet pravoúhlý design a nedostává se místa pro čtvercový sprchový kout, zkuste instalaci sprchového koutu na dlažbu, bez vaničky. Vhodný sprchový kout (např. Ronal SWF2 D+G) umožní sklopením dveří volný průchod koupelnou a při sprchování dostatek prostoru.
www.delame-koupelny.cz

Přidat odpověď

Nápověda

[b] tučný text [/b]

[i] text kurzívou [/i]

http://neco.cz/ nebo www.neco.cz odkaz do nového okna

nekdo@neco.cz e-mailová adresa

Napsáno znaků

Tučné položky jsou povinné.

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Můj dům klub

Vše pro zahradu

další videa

Aktuální číslo časopisu Můj dům

Předplatné časopisů

≡ Menu

• Dům
    • České domy
    • Zahraniční domy
    • Jak bydlí celebrity
    • Stavba a rekonstrukce
    • Domy na klíč a developerské projekty
    • MŮJ DŮM: Katalog rodinných domů
  • Interiér
    • Návštěvy
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Obývací pokoje
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Domácí fitness
    • Pracovny
    • Šatny a prádelny
    • Bydlíme
  • Stavba
    • Svépomocí
    • Střecha domu
    • Vytápění
    • Okna, dveře
    • Povrchové úpravy
    • Konstrukce domu
    • Rozvody vody, kanalizace, plynu, elektro, ...
    • Fasáda domu
    • Zabezpečení
    • Podlahy
  • Rekonstrukce
  • Zahrada
    • Návštěvy zahrad
    • Terasy, balkony a ploty
    • Jezírka a bazény
    • Květiny
    • Péče o zahradu
    • Odpočinek na zahradě
  • BLOG
  • Akce
    • Projekt roku
    • Tipy
    • Soutěže & Slevy
    • Kalendář
  • Diskuse
    • Dům
    • Byt
    • Zahrada
    • Kuchyně
    • Koupelna
    • Právo a finance
  • Poradna
Vyhledávání
Přihlášení
Newsletter
O nás
Newsletter

Články na partnerských webech

Stavba Web.cz

Státní okresní archiv Louny

iMateriály

Všestranné použití osvědčených směšovacích ventilů

Všestranné použití osvědčených směšovacích ventilů

Rodinný dom

Dom (nielen) do hôr

Dom so štvrtou dimenziou

Stavíme z cihel

Pasivní dům

Pasivní bydlení je vynikající bydlení, ale...

Partneři webu

Nůj dům krok za krokem Můj dům StavbaWEB iMateriály Rodinný dom Business Media One

• Dům
  • Interiér
  • Stavba
  • Rekonstrukce
  • Zahrada
  • BLOG
  • Akce
  • Diskuse
  • Poradna

Profil | Kontakt | Pro inzerenty | Netviewer | RSS | GDPR

Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2022

created by Business Media One with Sabre SW