Dům a byt – internetový časopis o bydlení

Hlavní stránka Diskuse Koupelna vana v panelovém bytě

vana v panelovém bytě

Diskuse na téma: "vana v panelovém bytě"

Odeslat e-mailem Vytisknout

vana v panelovém bytě

01.10.2008 08:17 Vložil/a: Lucka

Dobrý den, mám dotaz, bydlím v panelovém domě, kde je umakartové jádro. No a jako správný takový byt má i tento nerovné zdi a tak se potýkám s tím že v naší koupelně v místech kde se stýká vana se zdí umakartu jsou mezery od jednoho až asi po 3 cm,takže se stává že nám zatéká za vanu a nevíme jak to máme řešit. Zkoušeli jsme tam lepit těsnící pásku a lepili jsme jí tam chemoprenem ,ale ten to bohužel neudržel. Můžete nám poradit jak na to?

RE: vana v panelovém bytě
jabraka

Lucinko,je to jeden z nedostatků bytových jader z umakartových panelů.Jako důsledek je zatékání pod vanu a koroze konstrukce a poškození celého jádra.Nejúčinnější rada je,rekonstrukce tohoto prostoru.Pokud nemáte dost prostředků,je možno provést rekonstrukci bez bourání jádra.Dělal jsem jich několik a na požádání poskytnu rady.K tomu utěsnění vany existuje několik dobrých alternativ.Pokud je mezera větší než 2 cm,použijte PUR montážní pěnu,používanou k montáži a těsnění oken a dveří.Po odříznutí mezeru zastříkněte sanitárním bílým silikonem a do něj vtlačte hliníkový profil-lištu-s dezenem podle potřeby.Vymačknutý přebytečný silikon suchým hadříkem odstraňte.Po zatvrdnutí už nic neproteče.

Lucka

Jo díky za radu, určitě bych byla ráda kdyby jste mi poskytl víc alternativ. Jinak ten nápad s tou PUR pěnou jsem měla taky ale říkala jsem si, jestli jí voda nerozmočí...Ta hlíníkova lišta by asi bílá nebyla, že? Nechtěla bych to tam mít strakaté jak v cirkuse. Jinak do rekonstrukce, konkrétně do výměny umakartového jádra se zatím nechystám co jsem zjišťovala tak výměna by stála asi kolem 60 000,- a na to opravdu prostředky nemám..

jabraka

To Luci: Určitě jsou lišty ve všech možných odstínech,při nejhorším se dá nalepit i plastová .Ta přestavba jádra s vyzděním a novými instalacemi vody,odpady a elektrorozvody ,přijde určitě přes 200 000 Kč.Ale dá se to skutečně provést i bez likvidace umakartových panelů. JABRAKA

Lucie

Dobrý den,od Ravaku existuje celá sada sanitární silikon a bílé lišty,které se používají k utěsnění vaničky ke sprchovému koutu,pak se to celé ještě zaspáruje bílým silikonem.tak možná i toto by bylo řešení.jinak bílých těsnících lišt existuje spousta.já osobně bych si koupila onu sadu,nebo jakoukoliv širší bílou lištu a přilepila ji na silikon a zaspárovala.když se zeptáte v jakémkoliv obchodě se sanitární keramikou nebo s dlaždicema určitě Vám poradí.

Zuzana Matelová (bytová designérka projektu Umíme udělat domov)

Dobrý den přeji. Zkusila bych nerovnosti utěsnit např. polyuretanovou pěnou nebo silikonem a poté přidělat sanitárním silikonem krycí lištu.
www.umimeudelatdomov.cz

Tom

Dobrý den, řešili jsme stejný problém zatékání. Bohužel i přes několikerá přetmelení se po čase projevil problém znovu. Jelikož bydlíme v pronajatém bytě, řešili jsme úpravu koupelny za minimální náklady. Výsledek je na přiložených fotkách. Jádro zůstalo zachováno, natřeno speciální barvou - imitací omítky, původní vana obložená sádrokartonem a kachličkami, položena dlažba, vše zaspárováno, k vaně pak instalována sprchovací zástěna, vana ze předu zazděna. Výsledek byl nad očekávání dobrý. To vše za 20.000 Kč. Pokud by jste chtěla více informací, prosím zašlete e-mail. Vše se dá udělat svépomocí s materiálem např. z Hornbachu apod. Já ale nejsem natolik zručný, takže mě to vyšlo na 20.000.

Přidat odpověď

Nápověda

[b] tučný text [/b]

[i] text kurzívou [/i]

http://neco.cz/ nebo www.neco.cz odkaz do nového okna

nekdo@neco.cz e-mailová adresa

Napsáno znaků

Tučné položky jsou povinné.

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Můj dům klub

Vše pro zahradu

další videa

Aktuální číslo časopisu Můj dům

Předplatné časopisů

≡ Menu

• Dům
    • České domy
    • Zahraniční domy
    • Jak bydlí celebrity
    • Stavba a rekonstrukce
    • Domy na klíč a developerské projekty
    • MŮJ DŮM: Katalog rodinných domů
  • Interiér
    • Návštěvy
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Obývací pokoje
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Domácí fitness
    • Pracovny
    • Šatny a prádelny
    • Bydlíme
  • Stavba
    • Svépomocí
    • Konstrukce domu
    • Střecha domu
    • Okna, dveře
    • Rozvody vody, kanalizace, plynu, elektro, ...
    • Podlahy
    • Povrchové úpravy
    • Fasáda domu
    • Zabezpečení
    • Vytápění
  • Rekonstrukce
  • Zahrada
    • Návštěvy zahrad
    • Terasy, balkony a ploty
    • Jezírka a bazény
    • Péče o zahradu
    • Květiny
    • Odpočinek na zahradě
  • BLOG
  • Akce
    • Projekt roku
    • Tipy
    • Kalendář
    • Soutěže & Slevy
  • Diskuse
    • Dům
    • Byt
    • Zahrada
    • Kuchyně
    • Koupelna
    • Právo a finance
  • Poradna
Vyhledávání
Přihlášení
Newsletter
O nás
Newsletter

Články na partnerských webech

Stavba Web.cz

Ze soutěže vzešla nová podoba Polikliniky Pod Marjánkou

iMateriály

Konstrukce vhodné pro pasivní domy

Konstrukce vhodné pro pasivní domy

Rodinný dom

Dom (nielen) do hôr

Dom so štvrtou dimenziou

Stavíme z cihel

Pasivní dům

Pasivní bydlení je vynikající bydlení, ale...

Partneři webu

Nůj dům krok za krokem Můj dům StavbaWEB iMateriály Rodinný dom Business Media One

• Dům
  • Interiér
  • Stavba
  • Rekonstrukce
  • Zahrada
  • BLOG
  • Akce
  • Diskuse
  • Poradna

Profil | Kontakt | Pro inzerenty | Netviewer | RSS | GDPR

Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2022

created by Business Media One with Sabre SW