Dům a byt – internetový časopis o bydlení

Hlavní stránka Diskuse Kuchyně Jak doladit návrh moderní kuchyně,aby byla i útulná?

Jak doladit návrh moderní kuchyně,aby byla i útulná?

Diskuse na téma: "Jak doladit návrh moderní kuchyně,aby byla i útulná?"

Odeslat e-mailem Vytisknout

Jak doladit návrh moderní kuchyně,aby byla i útulná?

24.09.2009 00:56 Vložil/a: Diana slunečková

Prosím o radu,máme malý obýváček a z něj je výhled na kuchyňku...jak docílit,aby celkový dojem pokoje s kuchyní působil příjemně a útulně?Vybrali jsem krásnou desku,tmavší dřevo(parketové),základ bude bříza(folie)-mám strach z boční stěny která bude mířit do obáváku-bude to velká plocha(lednice téměř do stropu).Poradíte mi prosím nějaké vylepšení?(Například,zda neubrat zářivou zelenou z digestoře nebo jí naopak nepřidat do bloku místo trouby,nebo na zelenou raději zapomenout a dát více skla,aby to nebyla těžká kuchyň...?Hodí se vymalovat tu malou část co není obložená žlutě či oranžově a podlahu spíše světlá bříza nebo tmavá jako deska a obložení?Mnohokráte děkujeme za radu,jak se poprat s tak složitým úkolem. Pěkný den Ps:záda baru máme nechat světlá nebo jako desku?Ps2:kuchyň je na jih a dveře na terasu vedou na východ...přiložím obrázek

doladění kuchyně
Jirka a Dáša Černákovi (poradci Feng-Shui)

[Diana slunečková - 24.09.2009 00:56]
Podle starého čínského učení Feng Shui je velmi důležité každému prostoru nejprve určit funkci a teprve podle ní ho zařizovat. Má-li kuchyň sloužit k přípravě jídla pro celou rodinu, je vhodné, aby v ní dominovaly elementy země (barvy od žluté po tmavě hnědou) a ohně (od červené po tmavě oranžovou). Element země přináší do prostoru energii rodinného zázemí a pohody. Navíc element země patří k potravinám jako takovým. Na ohni zase jídlo tepelně upravujeme a to i v případě elektrického sporáku či indukční desky. Navíc nám oheň zahřívá žaludek a tím ho připravuje na dobré trávení a zvyšuje také chuť k jídlu. Ale pozor. Oheň je velmi agresivní, takže ho v kuchyni musíme používat jen s mírou. Jinak by se mohlo stát, že jídlo budete často připalovat. Oheň též působí na psychiku, takže byste mohli být při přípravě jídla nervózní a tu nervozitu pak budete předávat i do připravovaného jídla.
Vámi zvolená zelená barva přináší do kuchyně element dřeva. Jeho energie je velmi kreativní, dětská, neposedná, stále jakoby něco vymýšlí. V takové kuchyni pak budete raději připravovat jen lehká jídla (žádné knedlo, vepřo, zelo), budete s jídlem experimentovat, takže žádné tradiční české „stravování“. Opravdu tedy záleží na tom, jakou kuchyni si přejete.
Chcete-li tedy v kuchyni mít raději rodinnou atmosféru, posilte element země (od žluté po tmavě hnědou) a s mírou element ohně (od červené po tmavě červenou).
Vyměníte-li zelenou za sklo, pak podpoříte element kovu, který přináší energii řádu, pořádku, pravidel, ale také čistoty, až sterility
. To v kuchyni způsobí, že jídlo budete připravovat podle pravidel, žádné experimenty, prostě přesně podle receptů, tak, jak to má být. Kov vás ale také bude nutit do pořádku. Každá kapička vás pak bude iritovat. Jestli nejste „kovový“ typ člověka (můžete si ověřit objednáním Osobního Astrotypu na www.byu.cz), pak bychom moc kovových prvků v kuchyni nedoporučovali. Ke kovu patří barvy bílá, fialová a všechny odstíny kovových barev (nerez atd.).
Takže rodinná kuchyň by měla mít dominantní prvek země s podporou ohně.
Podlaha ve vaší kuchyni by mohla být světlejší, hnědá, výmalbu pak v odstínech země (od žluté po tmavě hnědou) a obložení může být kombinace země a ohně (od červené po tmavě oranžovou).
http://www.byu.cz

Alessi - doplňky do kuchyně
Katka

[Diana slunečková - 24.09.2009 00:56] Vaše kuchyně je moc útulná. Skvělá kombinace zelené barvy se dřevem. Možná byste mohla ještě kuchyni doplnit designovými kuchyňskými potřebami od Alessi. Na našem trhu je dodává www.POINTshop.cz. Velmi známý je lis na citrusy "Juicy Salif" od designera Philippa Starcka. Cena je 1829 Kč.
Na zeď v obýváku byste mohla použít dnes velmi moderní tapety, které na http://www.POINTshop.cz naleznete v bohaté nabídce. Např.: Madison http://www.pointshop.cz/tapety-na-z...

Zútulnění moderní kuchyně
Ing. arch. Zuzana Matelová (bytová designérka projektu Umíme udělat domov)

[Diana slunečková - 24.09.2009 00:56]
Dobrý den přeji.
Výmalbu k této výrazné kuchyňské lince bych volila v jemných cappucino odstínech, popř. světlých šedých odstínech. Podlahu bych poté volila světlou v bříze ale tmavý sokl, aby se kuchyňská linka od země odlišila.
http://www.umimeudelatdomov.cz

jak naložit s vysokými skříňkami
Diana slunečková

[Ing. arch. Zuzana Matelová (bytová designérka projektu Umíme udělat domov) - 07.10.2009 10:08] Myslíte,že lze použít úzké výklopy a vedle vysoké normálně otevíratelné skříně???

Kuchyně
Jana Ličková

[Diana slunečková - 19.10.2009 22:48] Zřejmě očekáváte radu od odborníka,,ale mně se uspořádání dle nákresu velmi líbí.Já osobně bych takovouhle kuchyni brala

-)
Diana slunečková

[Jana Ličková - 20.10.2009 07:49] Tak to jsem ráda,neslýchám moc chvály...Vytýká se různé otevírání dvířek,out alu rámečk a hlavně zelená....Jenže mě se to nadélku líbí,kdyby sříňky byly až do stropu,neví nevím-ořišlo by mi to,že na mne spadnou...

Kuchyně
Jana Ličková

[Diana slunečková - 20.10.2009 08:24] Právě tyhle vyklápěcí jsou teď IN,alu rámeček by mi taky nevadil a ta zelená,to je přesně to,co mě na ní jako první zaujalo.Někdo si řekne "Bože, kuchyně v kombinaci zeleno-hnědá...",ale když se podíváte na net,na různá kuchyňská studia,najdete tam spoustu takových kombinací právě se zelenou.A někdy člověk nemůže dát jen na rady odborníků(zvlášť když mu to moc "nesedíů),přece jenom se lépe žije a pracuje v tom,co se vám líbí a co vám sedí.A kuchyně je pro ženu důležitá Takže pokud se vám to takhle líbí,já bych to neměnila(a mně se to opravdu líbí)

Díky moc
Diana slunečková

[Jana Ličková - 20.10.2009 08:32] Jsem hned klidnější,snad se to povede a bude nám tam dobře.-)

Kuchyně
Jana Ličková

[Diana slunečková - 20.10.2009 08:24] A co ten odstín zelené?Už jste se rozhodli,jestli ano či ne?

zelena je otaznik
Diana slunečková

[Jana Ličková - 23.10.2009 18:57] ted právě trpím vymýšlením účka s omezeními:u zdi ve výklenku musím být dřez myčka i varná deska:(

podobná kuchyňka
Diana slunečková

[Jana Ličková - 20.10.2009 07:49] Můžete mi prosím poslat obrázek nějaké podobné kuchyně na fotce?Bohužel jsem na podobnou kombinaci v reálu nenarazila...

Kuchyně
Jana Ličková

[Diana slunečková - 20.10.2009 09:10] Já jdu za 20 min. do práce,ale zítra sem mrknu a něco pošlu,zkuste např.tyhle stránky(tam jsou opravdu různé kombinace barev...a taky někdy dost divoké,mimo jiné je tam i zelená nebo dokonce žlutá!!)
http://www.hanak-interier.cz/kuchyn...
Zítra budu mít více času,tak pak něco pošlu....

Kuchyně
Jana Ličková

[Jana Ličková - 20.10.2009 09:18] Něco podobného je i tohle....jen tam chybí ta zelená....ale právě ta by se mi tam líbila.Tady jsou např.zelené doplňky,ale když si tam domyslíte zelené horní dvířka,vypadalo by to hezky,ale jinak je to opravdu hodně podobné.
http://www.hanak-interier.cz/kuchyn...

zelena
Diana slunečková

[Jana Ličková - 20.10.2009 09:21] díky,pěkné,jen ted mesim vyresit jestli nezkusit U variantu...ach jo,já to snad nevyberu
jen bych nerada seděla zády ke dveřím...takže spíše dát tv na druhou stranu a koukat směrem ke dveřím a ven..????

Kuchyně...
Jana Ličková

[Jana Ličková - 20.10.2009 09:21] Tak ještě přikládám nějaká fota s odstínem zelené.Já vím,je to něco jiného,než to,o čem uvažujete,to posílám jen tak,abyste věděla,že zelená frčí.Mně osobně se moc líbí ta první!
Ta třetí...to jen kvůli tomu odstínu,jinak je to "děs".Neberte to tak,že vám to doporučuji,to ne.Ale jak vidíte,jde skombinovat snad všechno....Stačí trocha fantazie Takže přeji šťastnou ruku při výběru

Kuchyně
Jana Ličková

[Jana Ličková - 21.10.2009 21:05] Jejda,tak ta třetí se mi tam nějak neuložila,tak druhý pokus...Tu vám poslat musím,ta stojí za to....

Vysoké skříňky a výklopy

[Diana slunečková - 19.10.2009 22:48]
Dobrý den přeji.
Jiste je to možné. Dobré je ale najít alespoň jednu společnou linii ( materiál, celková výška apod.)

Prosím o radu se zařízením obýváčko kuchyňky
Diana slunečková

[Diana slunečková - 24.09.2009 00:56] Omlouvám se,že stále něco řešíme,ale byt je velice atypický a nejde řešit kuchyň odděleně.Co říkáte na falešnou zeď sedačky tvořenou kuchyňským ostrůvkem,potřebuji poradit,zda to není nevhodné řešení-je moc příjemné výhledem a přímým pohledem na TV a velkým prostorem pro kuchyň a úložné místo.
Ostrůvek oranžový výtřižek je 180 zelený 150 dlouhý?????Asi bez barového pultílu,že?Nebo ho vytáhnout výš,aby byla ochrana nad sedačkou a pultík,který nevybíhá do prostoru,jako na starém baru????

Ps:Sedačka na obrázcích je před barem a je nasměrována na tV,ale bohužel bude patrná už ze vstupu do pokoje,takže čím menší bar tím se bude lépe procházet.-)...jinak to asi nejde

Zařízení obýváku

[Diana slunečková - 08.10.2009 14:08]
Dobrý den přeji.

Po všech návrzích rozmístění nábytku je poslední varianta se sedačkou u barového pultu a kuchyňským koutem u balkónu nejlepší. Je zde nejvíce volnosti vůči průchodům a návaznosti. Celkově je prostor velice špatně řešitelný v návaznosti na obloukovou stěnu. Proto je dobré volit kolem ní prostor a žádné dorazy skříněk apod., tak aby nevznikaly hluché nepraktické a nevyužitelné rohy a atypické prostůrky. Co se týká barevnosti nábytku sedačky a kuchyně: zelenou na skříňkách zopakujte např. u jídelního prostoru výmalbou nebo jen barevnými potahy na židlích a doplňcích. Sedací soupravu bych volila smetanovou.

Vstup do sedajde???co na to i feng šu....-)
Diana slunečková

[Diana slunečková - 24.09.2009 00:56] Co říkáte verzi kdy vejdete a nějaká komoda bude dělat záda sedajdě,je to oki??? :_)))děkujii moc

První Předchozí 123Další Poslední

Přidat odpověď

Nápověda

[b] tučný text [/b]

[i] text kurzívou [/i]

http://neco.cz/ nebo www.neco.cz odkaz do nového okna

nekdo@neco.cz e-mailová adresa

Napsáno znaků

Tučné položky jsou povinné.

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Můj dům klub

Vše pro zahradu

další videa

Aktuální číslo časopisu Můj dům

Předplatné časopisů

≡ Menu

• Dům
    • České domy
    • Zahraniční domy
    • Jak bydlí celebrity
    • Stavba a rekonstrukce
    • Domy na klíč a developerské projekty
    • MŮJ DŮM: Katalog rodinných domů
  • Interiér
    • Návštěvy
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Obývací pokoje
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Domácí fitness
    • Pracovny
    • Šatny a prádelny
    • Bydlíme
  • Stavba
    • Svépomocí
    • Okna, dveře
    • Zabezpečení
    • Fasáda domu
    • Rozvody vody, kanalizace, plynu, elektro, ...
    • Vytápění
    • Podlahy
    • Konstrukce domu
    • Střecha domu
    • Povrchové úpravy
  • Rekonstrukce
  • Zahrada
    • Návštěvy zahrad
    • Terasy, balkony a ploty
    • Jezírka a bazény
    • Květiny
    • Péče o zahradu
    • Odpočinek na zahradě
  • BLOG
  • Akce
    • Projekt roku
    • Tipy
    • Soutěže & Slevy
    • Kalendář
  • Diskuse
    • Dům
    • Byt
    • Zahrada
    • Kuchyně
    • Koupelna
    • Právo a finance
  • Poradna
Vyhledávání
Přihlášení
Newsletter
O nás
Newsletter

Články na partnerských webech

Stavba Web.cz

Národní cena za architekturu 2022 má rekordních 255 přihlášených projektů

iMateriály

Tepelná čerpadla mohou při nesprávné instalaci odčerpat hlavně finance

Tepelná čerpadla mohou při nesprávné instalaci odčerpat hlavně finance

Rodinný dom

Dom (nielen) do hôr

Dom so štvrtou dimenziou

Stavíme z cihel

Pasivní dům

Pasivní bydlení je vynikající bydlení, ale...

Partneři webu

Nůj dům krok za krokem Můj dům StavbaWEB iMateriály Rodinný dom Business Media One

• Dům
  • Interiér
  • Stavba
  • Rekonstrukce
  • Zahrada
  • BLOG
  • Akce
  • Diskuse
  • Poradna

Profil | Kontakt | Pro inzerenty | Netviewer | RSS | GDPR

Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2022

created by Business Media One with Sabre SW