Já osobně bych doporučovala žlutou(citronově žlutou).Krásně kuchyň rozzáří.Nepíšete na jakou světovou stranu kuchyň máte.Já mám na východ,kachlíky béžové,kuchyň olše medová.Stěny žluté.Vypadá to moc pěkně.
23.10.2009 12:17 Vložil/a: Dája
jak vymalovat kuchyň?
l.pumerova@seznam.cz
[Dája - 23.10.2009 12:17] Já osobně bych doporučovala žlutou(citronově žlutou).Krásně kuchyň rozzáří.Nepíšete na jakou světovou stranu kuchyň máte.Já mám na východ,kachlíky béžové,kuchyň olše medová.Stěny žluté.Vypadá to moc pěkně.
Kuchyň nebo hala do žluta?
Dája
[l.pumerova@seznam.cz - 24.10.2009 11:51] P. Pumerová moc děkuji za odpověď. Kuchyň máme taky na východ. Žlutá by mohla být pěkná. Tu jsem chtěla do haly. Asi by nebylo moc pěkné mít kuchyň žlutou a halu před ní, taky žlutou, co myslíte? A když už jsme u těch barev, máme dvě haly, bohužel v té druhé, o které mluvím nemáme okna, takže je dost tmavá. Zatím tam máme bílé stěny. Myslíte, že bych to mohla zesvětlit nějakou jinou barvou? Tou žlutou? Nebo bílá je prostě nejsvětlejší a jinou to bohužel nepůjde? Moc děkuji za radu.
kuchyň nebo hala do žluta?
l.pumerova@seznam.cz
[Dája - 24.10.2009 21:22] My máme přechod z kuchyně do chodby.A tu jsme udělali též citron.žlutou.Ona časem trochu vybledne.Ale nedělali jsme to celé žluté,jednu stranu chodby jsme nechali bílou.Doporučuji polaris primalex.Je opravdu výrazná bílá jako sníh.Pak to nevypadá tak ztísněně.A tu chodbu bez oken spíš bílou a třeba jednu stranu barvy vanilková nebo pastelovou jinou světlou barvu podle vybavení.To je můj názor,nevím co se líbí vám,jaký máte vkus.Hezký den.
Je rozhodnuto
Dája
[l.pumerova@seznam.cz - 25.10.2009 13:14] Děkuji za radu. To je dobrý nápad namalovat jenom jednu stěnu na žluto. Celé žluté by to asi nebylo ono. Pastelová je taky dobrý nápad. Ty mám moc ráda. Moc a moc děkuji. Příští víkend jdu do toho. Taky přeji hezký den.
žlutá...
Jana Ličková
[Dája - 24.10.2009 21:22] Já osobně už bílou taky pomalu zavrhuju,postupně přecházíme na barvu,taky teď budeme dělat chodbu na žluto.Kuchyň mám před chodbou,takže okna nemám ven,ale do chodby....je tam tma,ale ta bílá to zas až tak neprosvětlí.Podle mně už je jedno,jestli je na bílo nebo na žluto(pokud není ta žlutá moc tmavá).Žlutou bych já osobně taky doporučila...
Žlutá jen na jednu stěnu
Dája
[Jana Ličková - 25.10.2009 13:19] P. Ličková, díky za radu. Taky si myslím, že je to jedno, jestli bílá nebo žlutá. Ale p. Pumerová mi poradila, ať natřu jenom jednu stěnu v té chodbě. Což si myslím, že je super nápad. Ale díky.
Žlutá jen na jednu stěnu
superjabr@quick.cz
[Dája - 23.10.2009 12:17] Pokud volíte jednu stěnu jinou,než bílou,připravujete se o část světla,vstupujícího do místnosti.Pokud zvolímě stěnu,která je osvětlená oknem nejvíc,chybu neuděláme,naopak se vyrovnají energetické účinnosti odraženého vnímaného světla.To platí i o jiných barevných odstínech.
JABRAKA
Výmalba kuchyně
Anička
[Dája - 23.10.2009 12:17] Dájo,
kuchyň bys taky mohla vymalovat oranžovou. Opravdu ale jen lehký nádech, aby nebyla moc tmavá. Aby byla víc do žluta než červena. Myslím si, že ta tyrkysová je do kuchyně moc studená. To je ale jen můj pocit, každému se líbí něco jiného. Důležité je, aby ses tam cítila dobře Ty. Ty tam budeš vařit
Barva kuchyně
Dája
[ Anička - 26.10.2009 09:16] Aničko, máš dobré nápady. Když chci domeček mít útulnější, teplejší, tak bych opravdu měla zapomenou na tu tyrkysovou barvu. Oranžová by šla s tou tmavě hnědou linkou. Děkuji. Teď jen najít ten správný odstín.
Barva kuchyně
Anička
[Dája - 23.10.2009 12:17] Dájo,
možná už máš zkušenosti s barevnou výmalbou, ale já do nedávna žádné neměla, tak ještě jedno malé upozornění. Když jsme vybírali s přítelem barvu do ložnice (shodou okolností také do oranžova), zdála se mi barva ve vzorníku dost světlá. Přítel mě ale přesvědčil, že si to musím představit na větší ploše a nemohu se řídit malým barevným papírkem. Měl pravdu, kdybych prosadila svou, měli bychom teď ložnici jak temnou komoru
Jaký odstín
Dája
[ Anička - 27.10.2009 09:00] Aničko, děkuji za upozornění. Tvůj přítel má pravdu. Jenže když ten malý vzorník člověka tak mate! Já jsem už měla starší domeček a všechny stěny v něm měly jinou barvu než bílou a musím říct, že se mi to strašně líbilo. V nynejším domečku nemůžu použít ty stejné barvy, protože je o hodně tmavší. Ale moc děkuji za radu.
barva v kuchyni
Pavla Lončíková (bytová designérka společnosti Alma interiéry)
[Dája - 23.10.2009 12:17]
Dobrý den,
tyrkysovou raději nevolte, k tm. hnědé to bude příliš studené. Pokud chcete něco decentního můžete vymalovat kémovou. Pokud budete chtít prostor proteplit tak volte odstín tm.žluté,cihlové.
http://www.almainteriery.cz
Jak vymalovat kuchyni
Jirka a Dáša Černákovi (poradci Feng-Shui)
[Dája - 23.10.2009 12:17]
Je velmi důležité si vždy dopředu určit, jaké funkce má prostor plnit. U kuchyně se zdá, že je to „jasné“. Ale není. Každý vaří jinak, pro někoho jiného. Někdo chce vařit pro svoji rodinu, někdo vaří jen pro sebe a jen občas, někdo si v kuchyni udělá jen kávu a rozbalí k ní sušenku, někdo má kuchyň pouze jako designerský doplněk k celému bytu…. Podle funkce pak umíme do prostoru dodat ty energie, které funkci podpoří. Je to podobné jako s motorem. Musíte vědět, jaký motor máte, abyste věděla, jestli tankovat benzín, naftu, mix, plyn atd.
Má-li kuchyň plnit rodinný typ vaření (tj. pro partnera, děti) s důrazem na domácí stravu, pak je vhodné, aby v kuchyni „vládnul“ element země. Ten přináší energii rodinného zázemí, takového toho domácího klidu a pohody. Navíc země jako taková patří k potravinám, takže i ty budou takové „výživnější“. K elementu země patří barvy od žluté po tmavě hnědou. V kuchyni je také vhodný element ohně, který patří k vaření. Oheň totiž zahřívá žaludek, ten má lepší schopnost trávit a zvyšuje se i chuť k jídlu. Takže jídlo bude pak chutnější, připravené s větší radostí. K ohni patří barvy od červené po tmavě oranžovou. Jelikož v kuchyni je oheň již zastoupen sporákem, je vhodné oheň již moc „nepřehánět“. Takže pro oheň volíme raději doplňky. Dále je v kuchyni vhodný element kovu, který přináší řád, čistotu. Takže v kuchyni je udržován pořádek a jídlo se připravuje „pořádně“, nešidí se. Ke kovu patří barvy bílá, šedivá, barvy kovu, fialová.
Vy již v kuchyni máte silně zastoupen element země (hnědá linka i béžové obklady). Vámi navrhovaná tyrkysová barva patří k elementu dřevo, který přináší „vítr“, čerstvost, nové nápady. V takové kuchyni se nebude vařit moc tradičně. Budete spíše zkoušet nové věci, jídlo bude „lehčí“. Spojíte-li zemi (hnědá linka) s tyrkysovou barvou, budete muset doplnit ještě oheň, aby se tyto dva elementy (dřevo a země) harmonizovaly. Dáváte-li ale přednost tradiční kuchyni, bylo by lepší kuchyň vymalovat např. oranžovou, broskvovou apod. Tato barva má jak element země (žlutá), tak i oheň (červená).
Zveme vás též na náš seminář Feng Shui 28. – 29. 11. 2009 v Praze. Přihlášky můžete dostat na dasa@byu.cz
http://www.byu.cz
Profil | Kontakt | Pro inzerenty | Netviewer | RSS | GDPR
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2022
created by Business Media One with Sabre SW