Dům a byt – internetový časopis o bydlení

Hlavní stránka Diskuse Kuchyně Kuchyně- sladění barev

Kuchyně- sladění barev

Diskuse na téma: "Kuchyně- sladění barev"

Odeslat e-mailem Vytisknout

Kuchyně- sladění barev

04.03.2009 09:16 Vložil/a: Markéta

Dobrý den, zvolili jsme si kuchyň v moderním stylu. Budeme mít bílé dvířka a korpus s prac.deskou zatím nevíme.Přikláníme se k hnědé,jenže k tomu nemůžeme doladit podlahu. chtěli bysme světlou,potom máme ještě hnědá okna. V části kuchyně a obýváku,který je s kuchyní propojen se budou opakovat části cihlové zdi.Nevím,jak barevně sladit kuchyň a podlahu a vnitřní dveře. vnitřní dveře taky ještě nemáme vybrané. Mělo by to být v jednoduchém přírodním stylu.děkuji za každou radu. Přiložila jsem i návrh pro inspiraci a k diskuzi.

sladění barev
Zuzana Matelová (bytová designérka projektu Umíme udělat domov)

[Markéta - 04.03.2009 09:16] Dobrý den přeji.
Volila bych korpus v ořechu spolu s pracovní deskou. Dveře také ořech. Dlažbu bych vybrala v jemném cappucino odstínu např. Essencia lapatto (DAPSE340). Výmalbu poté výraznou cihlovovou s jemnou smetanovou (viz dlažba). Doplňky v cihlovém odstínu.
http://www.umimeudelatdomov.cz

sladění barev
marketacic@centrum.cz

[ Zuzana Matelová (bytová designérka projektu Umíme udělat domov) - 20.03.2009 09:20] Děkuji za radu. Nakonec půjdeme do podlahy dubu, okna mame hnědá,tak právě přemýšlím sladit tu kuchyň buď do šedo-bílé nebo do dubovo bílé a zbytek doladit barvami. Ořech se nám tam určitě opakovat nebude a na vnitřních dveřích jsme se shodli,že budeme chtít světlé.

Kuchyně- sladění barev
Pavla Lončíková (bytová designérka společnosti Alma interiéry)

[Markéta - 04.03.2009 09:16]
Dobrý den, pokud zachováte korpus ořech a bílá dvířka, klidně volte světlou šedou podlahu ale bez dekoru dřeva. Nejlepší by byla velkoformátová dlažba. Dveře volte v barvě oken. Pokud ovšem zachováte tento styl, bylo by lepší místo cihel volit přírodní kámen. Pro oživení můžete jednu stěnu vymalovat v šedozelené barvě - na návrhu prosvítá tráva v okně.
http://www.almainteriery.cz

Kuchyně - sladění barev
marketacic@centrum.cz

[ Pavla Lončíková (bytová designérka společnosti Alma interiéry) - 25.03.2009 09:12] Dobrý den,
právě, že už tam máme přiznané cihly a chtěla jsem dát do kuchyně mimo pracovní plochu také plovoucí podlahu. Chtěla jsem dub normální. Cihly a dub aby to působilo teple a okna máme hnědá. Ale kuchyň a vnitřní dveře nevím. asi by měla být použita jen 2 druhy dřeva - dub a ještě barva oken.Koupleny máme do hnědo béžova, chceme aby to působilo moderně, útulně, teple a přirozeně:-))
děkuji za každou radu.

Kuchyně - sladění barev
Pavla Lončíková (bytová designérka společnosti Alma interiéry)

[marketacic@centrum.cz - 25.03.2009 11:49]
Dobrý den,
v tom případě volte dveře s podlahou stejné. Kuchyňskou linku v barvě oken, ale lepší by bylo bez struktury dřeva. Do kuchyně by bylo dobré jednu stěnu vymalovat v barvě cihel a v obýváku doplnit barvu kuchyně a oken např. na dekoracích, polštářcích. Na oživení volte stále zelené rostliny.
http://www.almainteriery.cz

sladění barev
marketacic@centrum.cz

[Pavla Lončíková (bytová designérka společnosti Alma interiéry) - 01.04.2009 12:10] Nakonec jsme zvolili tuto variantu,aby se nam to tam trochu prosvětlilo.
Zadni stěna je dekor bělený dub, skříňky bílé a pracovní deska ještě nevím. Buď tzv.beton nebo něco do šedé zřejmě. Podlahu a dveře bych chtěla volit v barvě přírodního dubu. Myslíte si,že barevné a materiálové kombinace jsou správně zvoleny?

sladění barev
marketacic@centrum.cz

[marketacic@centrum.cz - 08.04.2009 09:35]

sladění barev
Pavla Lončíková (bytová designérka)

[marketacic@centrum.cz - 08.04.2009 09:35]
Dobrý den, koukám, že jste to pořádně prosvětlili!! Ta varianta s červenou je živější. Jen se chci zeptat, co bude za varnou deskou? Z tohoto pohledu to vypadá, že Vám spodní skříňky zasahují do dveří. Je to tak? Pracovní desku volte v barvě spotřebičů - šedou, kovově šedou.

kuchyně - sladění barev
marketacic@centrum.cz

[ Pavla Lončíková (bytová designérka společnosti Alma interiéry) - 16.04.2009 09:21] Dobrý den,
jelikož v té místnosti nemáme tolik světla a vybrali jsme si tmavá dřevěná okna,tak jsme museli zvolit opak, trochu tu místnost prosvětlit. Buď bych zvolila na tu stěnu červenou či hnědou. Právě část pracovní desky nám zasahuje do vchodu na zahradu. Chtěla jsem si trochu zvětšit pracovní plochu,ale nevím,zda je to vhodné z hlediska vzhledu. Zda to nezaříznout rovnou za varnou deskou. Z mého hlediska je lepší to tam nechat prodloužená,protože mám další odkládací prostor při vaření. Za varnou deskou ještě nevím. Uvažovala jsem o mléčném sklu,které už bude v závěsné skříňce na skleničky. Nebo mě napadlo protáhnout pracovní desku a nebo klasika obklad,ale to už se asi moc nenosí. takže pracovní desku tedy ve variantě druhého obrázku myslíte? Nebo jsem ještě uvažovala vyložené o tmavě šedé až černé?? Děkuji za rady.

Kuchyně - sladění barev
Gestlinn

[Markéta - 04.03.2009 09:16] Dobrý den,
náš dům je v rekonstrukci, která se postupně chýlí ke konci a já si čím dál tím více nevím rady s kombinací barev. Kuchyň je propojená s obývacím pokojem velkým obloukem, který je obložen břidlicí. Máme plastová bílá okna s parapery v barvě ořechu a okna jsou situována, tak špatně, že i přes den je v obou místnostech docela málo světla. Vždy jsem si přála tmavý nábytek, jelikož mi to připadá elegantní, ale díky špatným světelným podmínkám uvažuji i obílé. Poprosila bych vás o radu, jakou volit barevnou kombinaci dlažby, kuchynské linky a obkladu za linkou, popřípadě barvě nábytku v obýváku a dřevěné podlahy, aby se pokoje prosvětlily.

sladění barev

[G - 25.03.2009 13:10]
Dobrý den,
Váš dotaz je hodně složitý. Je důležité vědět, v jakém stylu se budete zařizovat, co konkrétně potřebujete v interiéru, atd...

sladění barev v kuchyni
Ing. arch. Zuzana Matelová (bytová designérka)

[G - 25.03.2009 13:10] Dobrý den přeji.
Volte tedy dveře v dekoru dubu jako u kuchyňské linky. Pokud budete chtít světlejší, mohou být např. v javoru. Pak bych kuchyňskou linku kombinovala v obdobném odstínu javor a šedá. Výmalba limetková s jemným nádechem do šedé.

Sladění barev v kuchyni
G

[ Zuzana Matelová (bytová designérka) - 03.04.2009 09:41] Dobrý den,
moc Vám děkuji za odpověď. Ale ještě bych se chtěla zeptat, zda-li použít v kuchynï dlažbu v barvě břidlice nebo raději v dekoru dřeva, protože v obývacím pokoji chceme položit masivní prkna? Raději bych volila šedou dlažbu, ale nevím jestli by nebylo vhodnější volit takovou podlahu, aby to pusobilo jako celek a ne dvě místnosti.

sladění barev v kuchyni
Zuzana Matelová (bytová designérka)

[Gestlinn - 03.04.2009 13:58]
Dobrý den přeji.

Raději bych volila rozdílný dekor a kontrastní odstín šedé. Nedoporučuji volit obdobný dekor v různých materiálech imitace dřeva, na dlažbě bude vždy působit odlišně a nedokáže nikdy napodobit dokonale masivní prkna, která by následovala. Vždy je lepší volit jednotnou podlahu, ale pokud volíme jeden materiál, pak působí prostor sjednoceně. Pokusy o sladění jsou obvykle horší než volba kontrastu.

sladění barev
Ing. arch. Martin Klejna

[Gestlinn - 25.03.2009 13:10]
Dobrý den, barvu podlahy bych volil v barvě ořechu, jako máte již na parapetech, a nábytek světlejší. Jak píšete, je tu problém s osvětlením, proto bych doporučil spíš tmavší podlahu a ostatní zesvětlit. Nemusíte ale nábytek volit v barvě bílé, hodila by se smetanová. Tmavou barvu můžete použít na kusový koberec, např. tmavě šedou. Doplňky v černé (polštářky apod.). Výmalba by měla být světlá béžová či světle šedá, ale pouze v místě zvýraznění nějakého kusu nábytku, např. za sedačkou, na stěně u televize apod. Ostatní stěny ponechejte bílé. Dlažbu v kuchyni je dobré volit světlou krémovou vanilku, slonovou kost, nebo světle šedou. Barvu kuchyňské linky volte v podobné barevnosti jako nábytek v obývacím pokoji kvůli sjednocení barev. Obklad za linkou by mohl být tmavší, např. šedá v lesku.

vanilková kuchyň
Dana Bednářová

[Markéta - 04.03.2009 09:16] Hezký den, mám podobný problém se sladěním barev v kuchyni, mám vybrané skřínky v barvě vanilka, ale nevím s jakou pracovní deskou to sladit a co na zed za kuchynskou linku, klasické obklady se mi mo nelíbí a jakou dlažbu?líbila by se mi světlejší-krémová, ale nevím jestli to k té vanilkové půjde.... návrh, který přikládám se mi zdá moc tmavý.....Okna budou bílá a dveře se mi líbí v barvě hrušky a v obýváku, který je z kuchyní propojen bych chtěla kvalitnější lino nejspíš v dekoru javor....jen nevím jestli je to správná volba Moc děkuji Danča

vanilková kuchyň

[Dana Bednářová - 26.03.2009 10:13]
Dobrý den, tmavé to nebude, pokud budou vanilkové i korpusy. Pak můžete volit desku i obklad v barvě i dekoru např. ořechu. Pokud ale chcete dveře v hrušce a podlahu v javoru, myslím, že to je již moc. Pokud byste chtěla prostor prosvětlit a sjednotit, volila bych skřínky + korpus ve vanilce, prac. desku + obklad v hrušce - stejné jako dveře. Pro podlahu do kuchyně zvolte lino nebo marmoleum ale ne v dezénu dřeva. Do obývacího pokoje můžete dát lino v dekoru dřeva, co nejvíc podobné dekorem dveřím.

vanilková kuchyň
Ing. arch. Martin Klejna (P6 projekt - Ateliér architektury)

[Dana Bednářová - 26.03.2009 10:13]
Dobrý den, obkladových materiálů za kuchyňskou linku je spousta, můžete si vybrat z laminátových materiálů od lesklých po matné v různých barvách, oblíbený je lacobel či sklo, dělají se hliníkové obklady kuchyňských linek. Souhlasím se světlou krémovou na podlahu, ale minimálně o odstín tmavší, než jsou vanilková dvířka, ale v tomto případě bych volil tmavou barvu pracovní desky a obkladu kuchyňské linky. Javor bude dobrá volba k světlejší krémové podlaze v kuchyni.

vanilková kuchyň
Tomáš Blahovec (bytový designér projektu Umíme udělat domov)

[Markéta - 04.03.2009 09:16]
Dobrý den,

vanilkové skřínky budou velmi pěkně ladit s tmavým zebranem a např. velkoformátovou středně šedivou dlažbou. Vznikne Vám tak v kuchyni velmi příjemný kontrast. Dekor hrušky je velmi pěkný, doplní Váš prostor teplými odstíny hnědé. Při dalším zařizování by bylo vhodné držet se tedy teplých barev a javor bude dobře ladit, protože v sobě obsahuje trochu oranžové barvy. Za materiál zvolte spíše přírodní marmoleum než klasické PVC.

sladění barev v kuchyni
loncikova.pavla@seznam.cz

[Markéta - 04.03.2009 09:16] Dobrý den, tak postupně, doufám že na nic nezapomenu.Stěnu klidně volte červenou ve variantě se světlou prac.deskou.Důležité je aby se Vám ta samá červená objevila i dalších částech pokoje-doplňky nebo částečná výmalba.Co se týká zasahování prac.desky do okna.Technicky by to vadit nemuselo ale ručím Vám za to že každý kdo přijde do místnosti si toho zákonitě všimne.V každém případě to bude rušit.Za varnou desku dejte klidně mléčné sklo,bude to nenásilné a jemné.Můžu se zeptat proč jste nezvolili např.ostrůvkové vaření a dřez pod okno? Lončíková

První Předchozí 12Další Poslední

Přidat odpověď

Nápověda

[b] tučný text [/b]

[i] text kurzívou [/i]

http://neco.cz/ nebo www.neco.cz odkaz do nového okna

nekdo@neco.cz e-mailová adresa

Napsáno znaků

Velikost souboru je omezena na 500 kB.

Tučné položky jsou povinné.

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

ES

Krásné bydlení s architektem Michalem Kuncem

další videa

Aktuální číslo časopisu Můj dům

Předplatné časopisů

≡ Menu

• Dům
    • České domy
    • Zahraniční domy
    • Jak bydlí celebrity
    • Stavba a rekonstrukce
    • Domy na klíč a developerské projekty
    • MŮJ DŮM: Katalog rodinných domů
  • Interiér
    • Návštěvy
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Obývací pokoje
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Domácí fitness
    • Pracovny
    • Šatny a prádelny
    • Bydlíme
  • Stavba
    • Svépomocí
    • Zabezpečení
    • Střecha domu
    • Okna, dveře
    • Konstrukce domu
    • Rozvody vody, kanalizace, plynu, elektro, ...
    • Vytápění
    • Podlahy
    • Povrchové úpravy
    • Fasáda domu
  • Rekonstrukce
  • Zahrada
    • Návštěvy zahrad
    • Terasy, balkony a ploty
    • Jezírka a bazény
    • Květiny
    • Péče o zahradu
    • Odpočinek na zahradě
  • BLOG
  • Akce
    • Projekt roku
    • Soutěže & Slevy
    • Tipy
    • Kalendář
  • Diskuse
    • Dům
    • Byt
    • Zahrada
    • Kuchyně
    • Koupelna
    • Právo a finance
  • Poradna
Vyhledávání
Přihlášení
Newsletter
O nás
Newsletter

Články na partnerských webech

Stavba Web.cz

Bílá vila

iMateriály

Patologie vodotěsných izolací a izolačních systémů 4: Provádění v ploše

Patologie vodotěsných izolací a izolačních systémů 4: Provádění v ploše

Rodinný dom

Dom (nielen) do hôr

Dom so štvrtou dimenziou

Partneři webu

Business Media One Můj dům StavbaWEB iMateriály Rodinný dom Media Market Consulting

• Dům
  • Interiér
  • Stavba
  • Rekonstrukce
  • Zahrada
  • BLOG
  • Akce
  • Diskuse
  • Poradna

Profil | Kontakt | Pro inzerenty | Netviewer | RSS | GDPR

Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2021

created by Business Media One with Sabre SW