Dům a byt – internetový časopis o bydlení

Hlavní stránka Diskuse Kuchyně obklady k dvířka vanilka/korpus merano hnědé

obklady k dvířka vanilka/korpus merano hnědé

Diskuse na téma: "obklady k dvířka vanilka/korpus merano hnědé"

Odeslat e-mailem Vytisknout

05.09.2009 09:28 Vložil/a: Miroslava Melková

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na váš názor ,které obklady zvolit -dvířka vanilka mat/korpus merano hnědé/spotřebiče černé doplněné stříbrem /stěny tmavě oranžové - obklady bych chtěla do žluta větší rozměry -obdelník cca 15/30 a nevím ,zda se budou hodit v barvě vanilky??či něco do krémova??Kuchyň je na sever,tak se jí snažím sladit do světla...vybrala jsem si tyto http://www.rako.cz/cz/produkty/byto...
do žluta 031 sem tam proložené 017 ,ale jsou lesklé,což asi v kuchyni nebude pěkné??
Děkuji za váš názor,a přikládám přibližný návrh kuchyně,ale ty spotřebiče budou do černa...

obklady
Jirka a Dáša Černákovi (poradci Feng-Shui)

[Miroslava Melková - 05.09.2009 09:28]
Podle starého čínského umění Feng Shui jste v kuchyni zvolila barvy elementů ohně (oranžová), země (hnědá, vanilka), kovu (stříbrné spotřebiče) a vody (černé spotřebiče). Takto za sebou seřazené jsou tyto elementy v harmonii a celková atmosféra v kuchyni by měla být příjemná. Zdá se, že dominantním elementem bude země, která vytváří rodinou atmosféru, příjemné zázemí a navíc patří i k potravinám, jako takovým. Oheň je zase důležitý při tepelné úpravě jídel (i v případě elektrického sporáku či indukční desky), navíc nám zahřívá žaludek, čímž ho připravuje na dobré trávení a také zvyšuje chuť k jídlu, takže to, co v takové kuchyni vaříme, vaříme s chutí. Kov nám zase přináší řád a pořádek, čistotu. Takže jídlo připravuje tak, jak se má, nic nešidíme a neholdujeme si ani v žádné špíně (což se v kuchyni vždy hodí {#:)}). Co se týče vámi zvolených obkladů, ty patří k elementu země, který podpoří, což podle našeho názoru je dobře. Odstíny jsou příjemné. Lesklý povrch trošku podpoří element kovu, což také nemusí být na škodu. Zde opravdu záleží jen na vás, jak lesklý povrch na vás působí. Máte-li ale ráda pořádek, čistotu, tak lesklý povrch vám vadit určitě nebude. V opačném případě bychom doporučili povrch matný.
http://www.byu.cz

superjabr@quick.cz

Tento názor byl kvůli nevhodnému obsahu odstraněn.

obklady
Miroslava Melková

[Miroslava Melková - 05.09.2009 09:28] Jirka a Dáša Černákovi -Vážení,moc vám děkuji...Ještě jsem se prosím chtěla zeptat,jakou barvu obkladů - konkrétně -by jste doporučili vy??Mám ráda čistotu-ale v normě,nejsem žádný maniak...Kuchyň je na sever,tak bych raději světlé...Moc děkuji za vaše odpovědi...Mirka

obklady

[Miroslava Melková - 11.09.2009 21:14]
V této odpovědi vám již dáváme náš osobní pocit, a to, jak my bychom se chtěli v této místnosti cítit. Takže předem upozorňujeme, že náš pocit se může velmi lišit od toho Vašeho {#:)}. Proto vždy všem klientům zdůrazňujeme, že nejlepší Feng Shui je to intuitivní, tj. jak se sami v daném prostoru cítíme a je úplně jedno, co píší v časopisech, ukazují v televizi, radí v poradnách {#:D}. Nikdy nejděte proti sobě. Takže co se týče našeho pocitu, nám by se na obkladech líbila mírnější barva ohně, aby kuchyň celkově působila tepleji a příjemněji. Mohly by to být barvy: světlejší oranžová, meruňková, broskvová, tj. barvy, kde základ je země (žlutá, nebo hnědá), ale prosakuje z ní jemně barva ohně (červená, oranžová). Takové obklady by dodaly kuchyni pocit příjemného tepla, který máme u vaření rádi, a vyvolával by chuť na dobré jídlo, takže i náš žaludek by byl připraven na dobré trávení. Jsou to i barvy světlejší, takže by tmavší místnosti umístěné na sever mohly světelně pomoci.

Lze to vymyslet i jinak
Rosťa

[Miroslava Melková - 05.09.2009 09:28] Dal bych misto obkladu mezi linku a skrinky sklo nebo neco modernejsiho nez stejny obklad jako na zem...Lze to vyresit i jinak, staci projit fotky kuchyni na internetu a urcite prijdete na neco lepsiho, moderneji vypadajiciho (muj nazor prosim nekamenovat).

Lze to vymyslet i jinak
superjabr@quick.cz

[Miroslava Melková - 05.09.2009 09:28] Jako Rosťa,dobrý nápad.Hledejte nabídku obkladových skel Lacobell.Zvolíte si barvu a snadno sladíte obklad s nábytkem.
JABRAKA

Lze to vymyslet i jinak
superjabr@quick.cz

[Miroslava Melková - 05.09.2009 09:28] Ještě odkaz na stránky Lacobel.
http://www.bydleni.cz/clanek/8222-W...

Lacobel
Miroslava Melková

[superjabr@quick.cz - 12.09.2009 13:30] Na ten Lacobel jsem koukala-ale zajímala by mě údržba??Jestli ho po každém vaření musím čistit,tak to je pro mě nepřijatelné!!

Lacobel
superjabr@quick.cz

[Miroslava Melková - 13.09.2009 09:43] Údržby Lakobelu se není třeba obávat,sklo se udržuje dobře.ta barevná úprava je ze zadní strany.Jen pokud se použije za plynovým sporákem,je nutno dbát opatrnosti.
JABR

dlažba
Miroslava Melková

[superjabr@quick.cz - 14.09.2009 07:17] Ještě jsem chtěla dodat-hlavně pro uživatele JABR-na tom obrázku ta podlaha a dlažba -to není skutečnost,to je jenom návrh kuch.linky od truhláře,ta dlažba a podlaha jsou tam jen provizorně!!!!Ve skutečnosti je podlaha do hněda a teď vymýšlím, která barva dlažby bude vhodná za linku....,proto jsem tady na té diskusi,a proto v tom svém prvním-redakcí smazaném-příspěvku,jste se zbytečně rozčiloval,pane.Zdravím...Mirka

obklady
Ing. arch. Zuzana Matelová (bytová designérka projektu Umíme udělat domov)

Dobrý den přeji.
K takto výrazné kuchyňské lince bych volila jednoduchý obklad v bílém, či jemném šedém odstínu. Můžete volit Vámi vybraný obklad ale raději bílý.
http://www.umimeudelatdomov.cz

Obklad kuchyně
Petra Krejčová

[Miroslava Melková - 05.09.2009 09:28] Dobrý den, mám prosbičku, potřebuji poradit, jaký obklad zvolit k této kuchyni. Jde mi o barvu a materiál. Děkuji předem za radu

Obklad kuchyně
Tomáš Blahovec (bytový designér projektu Umíme udělat domov)

[Petra Krejčová - 14.09.2009 10:56]
Dobrý den,
místo obkladu lze použít např. barevné sklo lacobel nebo desku lamina, která bude korespondovat s barvou kuchyňské linky. Navrhoval bych Vám barvy např. bílého nebo béžového lacobelu v kombinací se světle šedivou za digestoř apod.
http://www.umimeudelatdomov.cz

Obklad kuchyně

Podle Feng Shui jste do své kuchyně zakomponovala energii dřeva (zelená), země (hnědá) a kovu (šedá). Dřevo přináší velmi spontánní a hravou energii. Je to energie malých dětí, které stále nevědí, co chtějí, jsou neposedné, pořád odbíhají od jedné věci ke druhé. Je to energie kreativity a originality. Chystáte-li se na originální a kreativní přípravu jídel, pak je to v pořádku. Chcete-li ale vařit „běžné“ jídlo, pak vás tato energie bude dosti vyvádět z míry. Navíc dřevo není v harmonii ani se zemí (rodinná atmosféra) ani s kovem (řád, pořádek, čistota). Proto je nutné, abyste tyto 3 elementy sladila elementem oheň. K ohni patří barvy od červené po tmavě oranžovou a přináší nám energii tepla, zahřívá nám žaludek, čímž ho připravuje na dobré trávení a zvyšuje chuť k jídlu. Navíc na ohni tepelně upravujeme jídlo (a to i v případě elektrického sporáku či indukční desky), takže se do kuchyně určitě hodí. Ale pozor, oheň nikdy moc nepřehánět, aby nás nespálil. Takže v případě obkladu bychom mohli zvolit např. mozaiku, kde by se prolínaly barvy země a ohně s tím, že element země by měl dominovat, nebo obklad v mírnějších odstínech ohnivých barev jako např. oranžová, meruňková, broskvová.

Přidat odpověď

Nápověda

[b] tučný text [/b]

[i] text kurzívou [/i]

http://neco.cz/ nebo www.neco.cz odkaz do nového okna

nekdo@neco.cz e-mailová adresa

Napsáno znaků

Tučné položky jsou povinné.

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Můj dům klub

Vše pro zahradu

další videa

Aktuální číslo časopisu Můj dům

Předplatné časopisů

≡ Menu

• Dům
    • České domy
    • Zahraniční domy
    • Jak bydlí celebrity
    • Stavba a rekonstrukce
    • Domy na klíč a developerské projekty
    • MŮJ DŮM: Katalog rodinných domů
  • Interiér
    • Návštěvy
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Obývací pokoje
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Domácí fitness
    • Pracovny
    • Šatny a prádelny
    • Bydlíme
  • Stavba
    • Svépomocí
    • Střecha domu
    • Vytápění
    • Fasáda domu
    • Povrchové úpravy
    • Rozvody vody, kanalizace, plynu, elektro, ...
    • Okna, dveře
    • Podlahy
    • Zabezpečení
    • Konstrukce domu
  • Rekonstrukce
  • Zahrada
    • Návštěvy zahrad
    • Terasy, balkony a ploty
    • Jezírka a bazény
    • Květiny
    • Péče o zahradu
    • Odpočinek na zahradě
  • BLOG
  • Akce
    • Projekt roku
    • Tipy
    • Soutěže & Slevy
    • Kalendář
  • Diskuse
    • Dům
    • Byt
    • Zahrada
    • Kuchyně
    • Koupelna
    • Právo a finance
  • Poradna
Vyhledávání
Přihlášení
Newsletter
O nás
Newsletter

Články na partnerských webech

Stavba Web.cz

Interiéry pro Institut přírodní medicíny

iMateriály

Konstrukce vhodné pro pasivní domy

Konstrukce vhodné pro pasivní domy

Rodinný dom

Dom (nielen) do hôr

Dom so štvrtou dimenziou

Stavíme z cihel

Pasivní dům

Pasivní bydlení je vynikající bydlení, ale...

Partneři webu

Nůj dům krok za krokem Můj dům StavbaWEB iMateriály Rodinný dom Business Media One

• Dům
  • Interiér
  • Stavba
  • Rekonstrukce
  • Zahrada
  • BLOG
  • Akce
  • Diskuse
  • Poradna

Profil | Kontakt | Pro inzerenty | Netviewer | RSS | GDPR

Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2022

created by Business Media One with Sabre SW