Dům a byt – internetový časopis o bydlení

Hlavní stránka Diskuse Kuchyně Rustikální kuchyň?

Rustikální kuchyň?

Diskuse na téma: "Rustikální kuchyň?"

Odeslat e-mailem Vytisknout

Rustikální kuchyň?

15.09.2009 20:21 Vložil/a: Eva Panáčková

Dobrý den, moc bych potřebovala poradit.Rekonstruujeme celý baráček a došlo na fázi kuchyně. Líbila by se mi rustikální kuchyně, bar cihlový, taková ta pěkná teplá kuchyně,ale nevím si rady jak kombinovat dlažbu a vymalování stěn. Navíc máme otevřenou kuchyň s obývákem, který dělí cihlový bar.Kdyby jste měli nějakou představu, moc budu ráda, když poradíte. Děkuji

Rustikální kuchyň?
Eva Panáčková

[Eva Panáčková - 15.09.2009 20:21] Posílám kuchyně, které se mi líbí,ale pořád to není ono.Těším se na Vaše nápady

Rustikální kuchyň
Jirka a Dáša Černákovi (poradci Feng-Shui)

[Eva Panáčková - 15.09.2009 20:46]
Červená barva cihel přináší do prostoru podle starého učení Feng Shui silný element ohně. Oheň je element, který se do kuchyně určitě hodí, protože na ohni tepelně zpracováváme jídlo (a to i v případě elektrického sporáku či indukční desky). Nicméně není vhodné ho přehánět, protože velmi silně ovlivňuje naší psychiku, duševní pohodu, ale také srdce, krevní tlak, oběh krve, cévy atd. Oheň hoří a vše spálí, dokud nevyhoří, takže je-li v kuchyni přemíra ohně, je zde velmi reálné nebezpečí, že jídlo budete často připalovat, při přípravě jídla se budete cítit nervózní a tuto nervozitu pak budete do jídla i přenášet. Element, který působení ohně umí zmírnit je země. Ta se do kuchyně také hodí, protože vytváří příjemnou rodinnou atmosféru a navíc patří k potravinám jako takovým. Takže v takové kuchyni se velmi dobře připravuje „pořádné domácí“ jídlo pro celou rodinu. K elementu země patří barvy od žluté po tmavě hnědou. Bude-li element země dominantní, pak vám pomůže snížit agresivitu ohně a v takové kuchyni se budete cítit příjemně, útulně a budete tam mít hezkou rodinnou pohodu pro vaření.
Takže podlaha může být světlejší hnědý odstín (země), obklady v barvách žluté, kávové, béžové (země). Můžete dlažbu doplnit i pár kusy tmavě oranžové dlažby, která bude mezi ohněm a zemí. Stěny pak mohou být v medové barvě, meruňkové či broskvové, ale s akcentem na žlutou, ne na červenou.
http://www.byu.cz

Rustikální kuchyň
Ing. arch. Zuzana Matelová (bytová designérka projektu Umíme udělat domov)

[Eva Panáčková - 15.09.2009 20:46]
Dobrý den přeji.
Druhá fotografie kuchyňské linky je velice příjemná a spíš moderní. Jelikož tíhnete k teplým dřevěným dekorům. Nevolila bych zděný, cihlový barový pult. Ten bych volila v omítce v jemném smetanovém až capuccino odstínu. K tomu poté cihlový až oranžovohnědý akcent v podobě výmalby a doplňků v obytné části. Ten kombinovat s jemnou béžovou barvou.
http://www.umimeudelatdomov.cz

rustikální kuchyně
Jana Ličková

[Eva Panáčková - 15.09.2009 20:46] Náhodou jsem nakoukla právě do sekce rustikální kuchyně,protože i já sháním rustik.nábytek do jídelny.Nejsem žádná designérka,ale mně osobně se velmi líbí kuchyně na první fotografii.Ta skutěëčně nemá chybu

Přidat odpověď

Nápověda

[b] tučný text [/b]

[i] text kurzívou [/i]

http://neco.cz/ nebo www.neco.cz odkaz do nového okna

nekdo@neco.cz e-mailová adresa

Napsáno znaků

Tučné položky jsou povinné.

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Můj dům klub

Vše pro zahradu

další videa

Aktuální číslo časopisu Můj dům

Předplatné časopisů

≡ Menu

• Dům
    • České domy
    • Zahraniční domy
    • Jak bydlí celebrity
    • Stavba a rekonstrukce
    • Domy na klíč a developerské projekty
    • MŮJ DŮM: Katalog rodinných domů
  • Interiér
    • Návštěvy
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Obývací pokoje
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Domácí fitness
    • Pracovny
    • Šatny a prádelny
    • Bydlíme
  • Stavba
    • Svépomocí
    • Okna, dveře
    • Povrchové úpravy
    • Zabezpečení
    • Rozvody vody, kanalizace, plynu, elektro, ...
    • Vytápění
    • Konstrukce domu
    • Fasáda domu
    • Střecha domu
    • Podlahy
  • Rekonstrukce
  • Zahrada
    • Návštěvy zahrad
    • Terasy, balkony a ploty
    • Jezírka a bazény
    • Květiny
    • Péče o zahradu
    • Odpočinek na zahradě
  • BLOG
  • Akce
    • Projekt roku
    • Tipy
    • Soutěže & Slevy
    • Kalendář
  • Diskuse
    • Dům
    • Byt
    • Zahrada
    • Kuchyně
    • Koupelna
    • Právo a finance
  • Poradna
Vyhledávání
Přihlášení
Newsletter
O nás
Newsletter

Články na partnerských webech

Stavba Web.cz

Národní cena za architekturu 2022 má rekordních 255 přihlášených projektů

iMateriály

Tepelná čerpadla mohou při nesprávné instalaci odčerpat hlavně finance

Tepelná čerpadla mohou při nesprávné instalaci odčerpat hlavně finance

Rodinný dom

Dom (nielen) do hôr

Dom so štvrtou dimenziou

Stavíme z cihel

Pasivní dům

Pasivní bydlení je vynikající bydlení, ale...

Partneři webu

Nůj dům krok za krokem Můj dům StavbaWEB iMateriály Rodinný dom Business Media One

• Dům
  • Interiér
  • Stavba
  • Rekonstrukce
  • Zahrada
  • BLOG
  • Akce
  • Diskuse
  • Poradna

Profil | Kontakt | Pro inzerenty | Netviewer | RSS | GDPR

Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2022

created by Business Media One with Sabre SW