Dům a byt – internetový časopis o bydlení

Hlavní stránka Diskuse Kuchyně Velký prostor - tři zony - Kuchyn, jídelna, obývak

Velký prostor - tři zony - Kuchyn, jídelna, obývak

Diskuse na téma: "Velký prostor - tři zony - Kuchyn, jídelna, obývak"

Odeslat e-mailem Vytisknout

Velký prostor - tři zony - Kuchyn, jídelna, obývak

22.01.2009 14:18 Vložil/a: daska

Dobrý den, v součastnosti plánujeme výstavbu domečku, takže jsme ve fázi projektování. Půdorys je 10x 4,5 m rozdělující prostor na zónu kuchyn, jídelnu a obývací část. A tenhle prostor bych potřebovala vybavit tak ,aby to působilo hezky. V příloze také přikládám obrázky kuchyní ,co se mi líbí a obývací stěny. V jednom programku jsme si udelala takový návrh, jak bych si to představovala. http://beta.floorplanner.com/projects/18275203
A ted bych potřebovala poradit, jestli se musíme držet jednoho tónu kuchyně, obývaku, popř ve vícero tonech rozdelit tento prostor, jaké barvy na zdi, podlahu?. Výmalbu jsem plánovala žluto- oranžovou - teplé barvičky, Krb v tmavším tonu, otázkou je najít vhodný typ. Je možné mne nekam nasměrovat, popř, poradit?

RE: Velký prostor - tři zony - Kuchyn, jídelna, obývak
Pavla Lončíková (bytová designérka společnosti Alma interiéry)

Dobrý den, pokud se jedná o takto velký prostor, určitě je lepší ho sjednotit ať už barvou nebo nábytkem. Nejlepší je zvolit barvu nábytku jednotnou, pokud vymalujete oranžověžlutou a chcete teplé odstíny, tak nábytek můžete volit např. v olši, pak si můžete pohrát s paletou podzimních barev, přikládám dva obrázky. Pokud se rozhodnete, že prostor chcete oddělit, tak si určete něco, co to sjednotí, např. všechny kovové věci budou v barvě hliníku, nebo zlaté...atd. Pak můžete jednotlivé části prostoru oddělit barevně, např. kuchyň žlutá, obývák oranžový a např. jídelna může mít na spojovací stěně žlutooranžové pruhy. Do podzimního interiéru můžete zařadit také obklady z kamene, dají se koupit v krásných barvách např. na krb. Co se týká umístění, na televizi se Vám bude špatně dívat, zvlášť ze sedačky. Pokud chcete mít v kuchyni rohové vaření, přehoďte dřez a varnou desku. Toto jsou pouze všeobecné informace, pokud byste chtěla skutečně návrh na míru, bylo by lepší obrátit se přímo na odborníka a nechat si poradit.
www.almainteriery.cz

RE: RE: Velký prostor - tři zony - Kuchyn, jídelna, obývak
dasa

[Pavla Lončíková (bytová designérka společnosti Alma interiéry) - 06.02.2009 09:40] Dobrý den, děkuji za váš nápad. Ješte bych se ale chtela zeptat, kdybych volila barvu nábytku v třešni (calvados), jakou barevnost, stěn, podlah byste zvolila? Jinak kuchyn jsme trošku upravili, rohové vaření nebude, to je přesunuto na rovnou plochu mezi dřezem a barovým pultem. Ješte me zaujala veta, že se nám bude špatne dívat na televizi ze sedačky- kde byste teda televizi umístila vy? Děkuji za odpovedi.

RE: RE: RE: Velký prostor - tři zony - Kuchyn, jídelna, obývak
Pavla Lončíková (bytová designérka společnosti Alma interiéry)

[dasa - 06.02.2009 10:04] Dobrý den, předpokládám, že televize je to modré? Zmátla jste mě, nebo je to krb? Pokud je to TV, tak bych ji raději umístila na tu nábytkovou stěnu, blíž k sedačce. A co kdyby jste tu sedačku úplně otočila? Dala ji do prostoru a tam, kde je teď umístila nábytek s televizí? Sedačka přeci nemusí být vždycky u zdi. Co se týká barev, mezi třešní a calvadosem je rozdíl, třešeň je do žlutooranžova, calvados je výraznější do červena. Výběr podlahy takto na dálku je obtížný, zkuste si sama pohrát s kombinacemi. Přikládám odkaz na stránky, kde je jednoduchý program: http://www.step-style.cz/.
www.almainteriery.cz

RE: Velký prostor - tři zony - Kuchyn, jídelna, obývak
dasa

Dobrý den, uprostřed to je krb, s telefizí se počítalo v té nabytkové stěně. Kuknu na uvedené stránky. Díky.

Přidat odpověď

Nápověda

[b] tučný text [/b]

[i] text kurzívou [/i]

http://neco.cz/ nebo www.neco.cz odkaz do nového okna

nekdo@neco.cz e-mailová adresa

Napsáno znaků

Tučné položky jsou povinné.

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Můj dům klub

Vše pro zahradu

další videa

Aktuální číslo časopisu Můj dům

Předplatné časopisů

≡ Menu

• Dům
    • České domy
    • Zahraniční domy
    • Jak bydlí celebrity
    • Stavba a rekonstrukce
    • Domy na klíč a developerské projekty
    • MŮJ DŮM: Katalog rodinných domů
  • Interiér
    • Návštěvy
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Obývací pokoje
    • Ložnice
    • Dětské pokoje
    • Domácí fitness
    • Pracovny
    • Šatny a prádelny
    • Bydlíme
  • Stavba
    • Svépomocí
    • Okna, dveře
    • Fasáda domu
    • Podlahy
    • Zabezpečení
    • Povrchové úpravy
    • Rozvody vody, kanalizace, plynu, elektro, ...
    • Konstrukce domu
    • Vytápění
    • Střecha domu
  • Rekonstrukce
  • Zahrada
    • Návštěvy zahrad
    • Terasy, balkony a ploty
    • Jezírka a bazény
    • Květiny
    • Péče o zahradu
    • Odpočinek na zahradě
  • BLOG
  • Akce
    • Projekt roku
    • Tipy
    • Soutěže & Slevy
    • Kalendář
  • Diskuse
    • Dům
    • Byt
    • Zahrada
    • Kuchyně
    • Koupelna
    • Právo a finance
  • Poradna
Vyhledávání
Přihlášení
Newsletter
O nás
Newsletter

Články na partnerských webech

Stavba Web.cz

Národní cena za architekturu 2022 má rekordních 255 přihlášených projektů

iMateriály

Tepelná čerpadla mohou při nesprávné instalaci odčerpat hlavně finance

Tepelná čerpadla mohou při nesprávné instalaci odčerpat hlavně finance

Rodinný dom

Dom (nielen) do hôr

Dom so štvrtou dimenziou

Stavíme z cihel

Pasivní dům

Pasivní bydlení je vynikající bydlení, ale...

Partneři webu

Nůj dům krok za krokem Můj dům StavbaWEB iMateriály Rodinný dom Business Media One

• Dům
  • Interiér
  • Stavba
  • Rekonstrukce
  • Zahrada
  • BLOG
  • Akce
  • Diskuse
  • Poradna

Profil | Kontakt | Pro inzerenty | Netviewer | RSS | GDPR

Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2022

created by Business Media One with Sabre SW