Skip to content

Více chuti a vitamínů bez použití tuku…

Horká pára respektuje přirozenou strukturu potraviny. Jedná se o jemné, neagresivní vaření, které zachovává až o 50 % více vitamínů a minerálních látek než při běžné úpravě. Šťáva zůstává uvnitř potraviny a její barva i tvar zůstávají zachovány. Navíc dochází k podpoře přirozené chuti a k přípravě není potřeba ani žádný tuk. Dříve se pro přípravu potravin v páře využíval tzv. pařáček. Kuchařka byla v tomto případě ale limitována místem, docházelo zde k mísení jednotlivých potravin, jejich drcení, nehledě k nemožnosti přípravy jídel s různou dobou vaření. Parní hrnce jsou pohodlným a praktickým řešením pro ty, kteří hledají jednoduchou možnost přípravy nejen zdravých příloh, ale celých jídel.
 

Obsah článku

    

„Smažené potraviny, přepalované tuky, vysoká teplota, která ničí vše dobré, co daná potravina obsahuje –  to jsou nepřátelé zdraví a našeho životního stylu. Vaření v páře je tím nejšetrnějším a nejzdravějším způsobem pro tepelnou úpravu potravin. Při napařování zůstává v surovinách více vitamínů, minerálů, antioxidantů i esenciálních mastných kyselin. Chuť zůstává přirozená, svěží a není nutno se bát škodlivin jako například karcinogenních látek, které jinak při přípravě na pánvi i grilu často vznikají,“ říká k vaření v páře Monika Divišová, výživový poradce centra Wellnessia.

Nový parní hrnec Philips Alu (HD 9160) s příkonem 1 850 W s funkcí Turbo Start vyvíjí páru do 15 vteřin, čímž pomáhá zachování vitaminů a nutričních hodnot v potravinách. Je vybaven ovládacím panelem s kontrolkou informující o nutnosti doplnění vody, digitálním časovačem se signálem hotovo a automatickým vypnutím, kontrolkou nutnosti odstranění vodního kamene, tlačítkem zapnutí/zastavení a tlačítkem udržování teploty. Navíc je zde několik možností optimálně nastavených předvoleb pro přípravu např. ryb, zeleniny, rýže, brambor nebo kuřecího masa. Po uplynutí každého napařovacího programu se parní hrnec automaticky přepne do režimu udržování teploty. Teplota pokrmu se udržujte dalších 20 minut. Odnímatelná dna umožňují připravit v páře např. celé kuře, součástí parního hrnce je i tác na ryby pro vaření ryb v omáčce.

Nový parní hrnec Philips Alu HD 9160 umožňuje šetrnější přípravu jídel již při 80 °C, čímž dokáže zachovat jemnou strukturu např. ryb. Jeho součástí je zvýrazňovač chuti Flavour Booster vhodný jak pro suchá, tak nově i tekutá ochucovadla. Napařovaný pokrm tak můžete velmi jemně dochutit sušenými nebo čerstvými bylinami nebo kořením a nově také například vínem, citronem nebo sójovou omáčkou. Navíc díky tomu, že tento parní hrnec nabízí odkapávač pro každé patro, nedochází k žádnému přenosu chutí nebo vůní. Pro větší pohodlí během používání disponuje možností vnějšího přívodu vody pro doplnění zásobníku, díky němuž je možné vodu do zásobníku dolévat  třeba i v průběhu vaření, aniž byste museli hrnec jakkoliv rozebírat či otevírat. Pro větší pohodlí lze všechny odnímatelné díly mýt v myčce nádobí. Systém uložení elektrické šňůry přispívá k pořádku a čistotě na kuchyňské lince, do sebe zapadající nádoby zaberou při uložení méně místa.
         

Philips představuje parní hrnce s příkonem 900 W, které tvoří základna se zásobníkem vody s kapacitou 1,1 l, následuje tzv. Flavour Booster, zvýrazňovač chutí s táckem pro odkapávání, tři napařovací mísy s kapacitou 2,5 l, 2,6 l a 3,5 l, mísa na polévku nebo rýži a víko. Samozřejmě není nutné vždy využívat všechny napařovací mísy. Vyšší model Philips HD 9140 v černém nebo bílém provedení s digitálním časovačem je vybaven ovládacím panelem kde jsou mimo jiné čtyři přednastavená tlačítka pro přípravu ryb, zeleniny, brambor a kuřecího masa. Navíc se parní hrnec po uplynutí každého napařovacího programu automaticky přepne do režimu udržování teploty. Teplota pokrmu se udržujte dalších 20 minut.

Model HD 9120 je vybaven manuálním 60minutovým časovačem se signálem dokončení. Jak jsme již zmínili v úvodu, součástí parních hrnců Philips HD 9140 a HD 9120 je opět tzv. zvýrazňovač chutí. Jedná se o sítko, které je možno umístit hned nad základnou se zásobníkem vody. Napařovaný pokrm tak můžete dochutit sušenými nebo čerstvými bylinami nebo kořením. Mezi nejoblíbenější byliny a koření, které můžete přidat do zvýrazňovače chuti, patří tymián, koriandr,bazalka, kopr, kari či estragon. Lze je kombinovat s česnekem, kmínem nebo křenem a dochucovat můžete i bez použití soli. Doporučené množství sušených bylin nebo koření je 1/2 až 3 čajové lžičky. V případě čerstvých bylin nebo koření použijte větší dávku.

Více na www.philips.cz

    

Zanechat komentář

Odebírejte newsletter

Nechte si posílat novinky a inspiraci ze světa bydlení

PARTNEŘI WEBU

MDKK MUJDUM STAVBAWEB IMATERIALY RODINNYDOM BMONOE
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2025