Pekařství a cukrářství Petite France Boulangerie & Patisserie přichází s novinkou. Jde o sladko-slané makronky dochucené slaným karamelem a lupínky pravé mořské soli. Ty doplňují oblíbenou chuť bílé či tmavé čokolády, banánového a kaštanového pyré, arašídového krému nebo kávy. „Sladké opojení podtržené špetkou mořské soli je opravdu luxusní kombinací a stojí zato je vyzkoušet,“ říká Jan Ivanco, majitel pekařství a cukrářství.

Od 14. února budete mít možnost tak ochutnat sladko-slané makronky, které se zde budou nabízet poprvé v České republice.

„Sladko-slané makronky se na jazyku rozplynou současně hned ve dvě ze čtyř základních chutí, které naše chuťové buňky rozeznávají: sladkou i slanou. Právě proto se tahle nevšední kombinace stala ve světě hitem,“ dodává majitel Jan Ivanco.

Kromě Evropy a Spojených Států si Makronky svou popularitu získaly hlavně v Japonsku a Jižní Koreji, kde se rafinované chutě s minimalistickým pařížským designem stávají gastronomickou módní vlnou. K oblíbeným příchutím zde patří třeba zelený čaj. Slepované makronky vznikly počátkem 20. století v pařížském cukrářství Ladurée, kde každý rok přicházejí s originálními příchutěmi, barvami a dekoracemi. Jejich pravlastí je však Itálie, odkud je už v 16. století přivezla francouzská královna a manželka Jindřicha II., Kateřina Medicejská.

Kam na makronky?
Petite France Boulangerie & Patisserie, Myslíkova 22, Praha 2, otevřeno denně 8-20 hodin, www.petite-france.cz
 
        
 
         
                         
                         
                         
                         
                         
                                                                                                                 
                                                                                                                 
         
         
         
                             
                             
                             
         
         
         
         
         
         
         
         
                             
                             
                             
                             
                            