4 porce
Ingredience
2 vajíčka
3 pl rozpuštěného másla nebo oleje
400 g chlebové mouky
1 čl mleté skořice
150 g drcených sušenek Lotus Biscoff
7 g sušených kvasnic
300 ml mléka
Mandlové lupínky
Trochu mléka
Postup
Předehřejte troubu na 180°C.
Všechny suroviny kromě mandlí a mléka pro konečnou úpravu dejte do pekárny na chleba a zapněte program hnětení těsta. Popřípadě můžete hníst těsto ručně.
Poté těsto ještě prohněťte na pomoučeném válu.
Vymažte pečící nádobu, vložte těsto a posypte jej plátky mandlí. Překryjte utěrkou a nechte těsto vyběhnout při pokojové teplotě cca 75 minut.
Poté dejte péct chleba do trouby na 30 minut.
Vyjměte chleba z trouby, potřete jej mlékem, aby měl lesklou kůrku. Před krájením nechte zcela vychládnout na roštu.
Zdroj: www.lotusbakeries.cz