Tento luxusní koktejl můžete jíst lžičkou. Všimla jsem si, že spousta restaurací v Santa Terese v Kostarice podává koktejly tímto způsobem, tak jsem je začala doma dělat stejně. Nejlepších výsledků dosáhnete s vysokovýkonným mixérem, jako je vitamix, kde můžete použít pěchovadlo, a mít tak suroviny v mixéru neustále v pohybu.
MNOŽSTVÍ: 2 PORCE
PŘIPRAVTE SI PŘEDEM: KOKOSOVÉ MLÉKO; OVOCE DEJTE ZMRAZIT.
DOBA PŘÍPRAVY: 10 MINUT
Ingredience:
½ hrnku (120 ml) kokosového mléka
1 hrnek (175 g) čerstvého nebo rozmraženého manga
1 hrnek (150 g) mražených kousků banánu
1 hrnek (160 g) mražených kousků ananasu
Postup:
Příprava kokosového mléka
Kokosovou vodu a vydlabanou kokosovou dužinu dejte do vysokovýkonného mixéru a rozmixujte je dohladka. Bude-li mléko příliš vodnaté nebo hrudkovité, přidejte více kokosové dřeně (z dalšího kokosu) až bude mít mlé- ko mléčnou (ne hrudkovitou) konzistenci (bude trošku hustší než kokosové mléko v plechovce z obchodu).
Koktejl
Všechny přísady dejte do mixéru a mixujte je, až bude koktejl hladký, ale stále hustý a ledový. Podávejte ihned.
Zdroj: nakladatelství Synergie Publishing, www.synergiepublishing.com