…Rajčata, cukety, lilek, zelené a černé olivy, paprika, fenykl, česnek a čerstvá bazalka, kopr, oregano, petrželka, rozmarýn, šalvěj nebo tymián udělají se zdravím i linií divy. Navíc s trochou fantazie nebo s kuchařskou knihou plnou středomořských receptů vytvoříte jídlo plné vůní a chutí, za které vám bude vaše srdce ze srdce děkovat.
RECEPT: Grilovaná zelenina
Suroviny:
1 lilek, 2 cukety, 2 cibule, 4 velká rajčata, 1–2 papriky, 1 palička česneku, 100 g fety nebo balkánského sýra, 2 lžíce bazalkového pesta, 2 lžíce olivového oleje, tymián, rozmarýn, sůl, pepř
Postup:
Lilek i ostatní zeleninu nakrájíme na kolečka. Lilek osolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Pak jej opláchneme a osušíme. Plech potřeme olivovým olejem a naskládáme na něj nakrájené suroviny. Bazalkové pesto smícháme s olivovým olejem a čerstvými bylinkami, solí a pepřem. Olejovou směsí potřeme povrch zeleniny. Posypeme fetou a zakryjeme alobalem. Pečeme po dobu 20 minut, alobal poté odstraníme a dopékáme dalších 20 minut.
Dobrou chuť!