Skip to content

Pečená vepřová krkovička

Recept připravil šéfkuchař Antonín Bradáč.

Ingredience:

1 kg vepřové krkovice
2 cibule
4 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
hladká mouka
vepřové sádlo
masový vývar
sůl, pepř

Postup:

Vepřovou krkovici očistíme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a okmínujeme. Do nádoby dáme trochu sádla a na hrubo krájenou cibuli. Na ni položíme maso a do jeho středu zapíchneme teplotní sondu. Dáme do trouby na režim Horká pára Interval 150°C, sondu nastavíme na 85 °C nebo pečeme přibližně 2 hodiny. V průběhu pečení cibulku občas promícháme, aby se nespálila. Když je maso upečené a měkké, vyjmeme jej na prkénko. Šťávu slijeme do kastrůlku a zredukujeme. Omáčku zaprášíme moukou a zarestujeme do zlatova. Poté přilijeme studený vývar, za občasného míchání přivedeme k varu a necháme asi 20 minut na mírném plamenu vařit. Po uplynutí doby šťávu scedíme a dochutíme solí. Maso nakrájíme na plátky a podlijeme šťávou.

Recept pochází z kuchařky Vaření, pečení a grilování v multifunkční parní troubě Electrolux, její elektronickou verzi spolu s dalšími tipy a triky pro multifunkční parní trouby najdete na: www.pecemevpare.cz, www.electrolux.cz

Zanechat komentář

PARTNEŘI WEBU

MDKK MUJDUM STAVBAWEB IMATERIALY RODINNYDOM BMONOE
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2025