120 minut
4 porce
Ingredience
150 g cukru
200 ml smetany ke šlehání
80 g slaného másla
2 vejce
125 g mascarpone
100 g sušenek Lotus Biscoff
Postup
1. Nejprve připravte karamel. Rozpusťte cukr v pánvi a nechte ho zabarvit do zlatohněda.
2. Stáhněte pánev z plamene a pomalu vlévejte smetanu. Stále míchejte a vraťte pánev na hořák.
3. Přidejte máslo nakrájené na kousky a stále míchejte, aby byla směs krémovitá. Nechte zchladnout.
4. Připravte tiramisu. Oddělte žloutky od bílků, vyšlehejte sníh z bílků a dejte stranou.
5. Smíchejte mascarpone se žloutky do hladkého krému. Opatrně vmíchejte do sněhu a dejte do chladničky.
6. Nalejte polovinu vychladlého máslového karamelu do skleničky. Sušenky Lotus Biscoff rozlámejte na kousky a zatlačte je do karamelového krému.
7. Vrstvu sušenek překryjte pěnou s mascarpone. Vrstvení opakujte a nechte vychladit, aby dezert ztuhnul.
TIP: Zbytek karamelu si ponechte, kdyby si někdo chtěl přidat.
Zdroj: www.lotusbakeries.cz