Skip to content

Tiramisu s máslovým karamelem

Originální recepty z pomazánek a sušenek Lotus Biscoff

120 minut          

4 porce

Ingredience

150 g cukru

200 ml smetany ke šlehání

80 g slaného másla

2 vejce

125 g mascarpone

100 g sušenek Lotus Biscoff

 

Postup

1. Nejprve připravte karamel. Rozpusťte cukr v pánvi a nechte ho zabarvit do zlatohněda.

2. Stáhněte pánev z plamene a pomalu vlévejte smetanu. Stále míchejte a vraťte pánev na hořák.

3. Přidejte máslo nakrájené na kousky a stále míchejte, aby byla směs krémovitá. Nechte zchladnout.

4. Připravte tiramisu. Oddělte žloutky od bílků, vyšlehejte sníh z bílků a dejte stranou.

5. Smíchejte mascarpone se žloutky do hladkého krému. Opatrně vmíchejte do sněhu a dejte do chladničky.

6. Nalejte polovinu vychladlého máslového karamelu do skleničky. Sušenky Lotus Biscoff rozlámejte na kousky a zatlačte je do karamelového krému.

7. Vrstvu sušenek překryjte pěnou s mascarpone. Vrstvení opakujte a nechte vychladit, aby dezert ztuhnul.

 

TIP: Zbytek karamelu si ponechte, kdyby si někdo chtěl přidat.

Zdroj: www.lotusbakeries.cz